Gijzelsoftware. Beheren of betalen?

Voorkomen is beter dan genezen.

Risico van gijzelsoftware

De kranen van de Rotterdamse haven werkten niet meer. Vliegtuigen bleven aan de grond. De politie moest haar website sluiten. Dit alles was het gevolg van zogenaamde ‘ransomsoftware’, oftewel: gijzelsoftware. Dat is programmatuur die via slimme digitale wegen in computersystemen terecht komt, waarna die niet meer werken. Tenzij… tenzij je een flink bedrag betaalt, bij voorbeeld met bitcoins of andere cryptocurrency. En zelfs dan moet je nog maar afwachten of de blokkade wordt opgeheven.

security-services-awareness

Het begint met bewustwording

Train je team en maakt ze bewust met ons Security Awareness programma

Verhoog de cyberweerbaarheid van je organisatie middels het Security Awareness trainingsprogramma van 2ICT. Een kleine investering met een grote impact. Met onze Security Awareness training maken we je medewerkers op een interactieve wijze bewust van de digitale dreigingen. Door structureel aandacht te schenken aan de bewustwording van digitale gevaren herkennen medewerkers deze gevaren waardoor het risico voor jouw onderneming afneemt. Bewustwording is een investering in zowel de digitale beveiliging van je organisatie als van je medewerkers.