Het aantal gebruikers van Office 365 is in het afgelopen jaar gestegen naar meer dan honderd miljoen. De abonnementsdienst van Microsofts kantoorsoftware heeft 85 miljoen zakelijke gebruikers, terwijl 24 miljoen consumenten de dienst afnemen.

Het aantal zakelijke gebruikers van Office 365 groeide in het afgelopen jaar met 40 procent, zegt Microsoft in zijn kwartaalcijfers en de bespreking daarvan. Office 365 is de abonnementsdienst op de kantoorsoftware van Microsoft en de softwaregigant verkoopt die voor een deel in plaats van licenties op de software.

Naast Office 365 was vooral Azure de grote stijgers binnen de kwartaalcijfers van Microsoft. De cloudtak kende een stijging van 116 procent, terwijl het gebruik van de clouddienst in het afgelopen jaar verdubbelde. De Windows-tak van Microsoft boekte omzetten die ongeveer gelijk lagen met die van dezelfde periode vorig jaar.

Met de consumentendivisies ging het minder. De gametak verkocht minder Xbox-consoles, waardoor de omzet met vijf procent daalde. De hardste klap ging naar de mobiele tak, het voormalige Nokia. Die boekte 70 procent minder omzet dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Microsoft verwacht in de komende maanden de aankoop van sociale netwerksite LinkedIn af te ronden, terwijl het zijn bedrijfstak die goedkope telefoons ontwikkelt verkoopt aan FIH, een dochterbedrijf van Foxconn.

Bron

Share This