In onze snel veranderende technologische wereld is het nauwgezet beheren van IT-activiteiten essentieel geworden. Het is dus cruciaal om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen om de efficiëntie en beveiliging van IT-beheer te verbeteren. In dit artikel bespreken we vier IT-trends die jou kunnen helpen om je nog beter aan te passen aan de digitale toekomst. Het IT-landschap evolueert voortdurend en 2ICT springt daar steeds weer op in.

1. Werken vanuit de cloud is het nieuwe normaal

Werken vanuit de cloud is de norm geworden. Cloudoplossingen van 2ICT bieden schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenbesparingen. Onze opdrachtgevers kunnen hun workloads verplaatsen naar de cloud (ook wel cloud-native genoemd) om de operationele efficiëntie te verhogen en gemakkelijker toegang te krijgen tot gegevens, waar medewerkers zich ook bevinden. Werken vanuit de cloud is het nieuwe normaal.

2. Cybersecurity: cruciaal aspect van IT

De toenemende dreigingen van cybercriminaliteit zorgen er voor dat cybersecurity een cruciaal aspect van IT-beheer is geworden. Organisaties richten zich op geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals gedragsanalyse, machine learning (kunstmatige intelligentie) en threat intelligence (identificeren en analyseren van cyber-bedreigingen). Onze Security Scan zorgt ervoor dat bedreigingen proactief aangepakt kunnen worden. Maar daarnaast willen we het bewustzijn van medewerkers laten groeien door hen onze uitgebreide beveiligingstrainingen aan te bieden.

3. Zero Trust-beveiliging: Vertrouw nooit blindelings

In de groeiende digitale wereld waarin wij allemaal werken, worden traditionele beveiligingsmodellen zoals firewalls steeds minder effectief. Het fenomeen Zero Trust-beveiliging wint daarom dus aan populariteit. Hierbij worden alle gebruikers en apparaten als niet-vertrouwd beschouwd. Totdat hun identiteit en intenties zijn geverifieerd. Deze strenge aanpak helpt om het risico van cyberaanvallen te minimaliseren en gevoelige gegevens te beschermen. Wij managen jouw security zodat je niemand blindelings hoeft te vertrouwen.

4. Hybride IT zorgt voor evenwicht en aanpassing

Veel van onze opdrachtgevers hanteren een hybride IT-beheermodel, waarbij ze zowel on-premises (software is geïmplementeerd op servers en computers in de eigen zakelijke omgeving) als cloud-infrastructuur combineren. Dat biedt hen de flexibiliteit om gevoelige gegevens in eigen beheer te houden en tegelijkertijd gebruik te maken van de voordelen van de cloud. Dat bevordert flexibiliteit, vermindert fouten en vergroot klantgerichtheid. Bij onze Hybride Cloud-oplossing pas je je nog beter aan, aan de veranderende zakelijke behoeftes.

Neem gerust contact op met onze 2ICT-medewerkers! Ze zullen je van een uitgebreid antwoord voorzien.

Terug naar berichten