Tegenwoordig is het gebruik van alleen een gebruikersnaam en wachtwoord niet meer voldoende. Met Multifactor Authenticatie (MFA) heeft een gebruiker naast zijn gebruikersnaam en het wachtwoord, ook een extra, tijdelijke code nodig. Maar hoe veilig is MFA eigenlijk?

Wat is MFA?

Multifactor Authenticatie (MFA) is de gouden standaard geworden voor het beschermen van online accounts tegen ongeautoriseerde toegang. Deze tijdelijke code wordt door middel van een token of een app op je telefoon gegenereerd. De extra beveiliging maakt dat iemand nooit zo maar kan inloggen met jouw gegevens. 2ICT is Microsoft-partner; hieronder nemen we puntsgewijs een diepere duik in het belang van deze belangrijke MFA-beveiligingsmaatregelen.

  • Extra beveiligingslaag
    Naast een wachtwoord vereist MFA een tweede verificatiemethode. Dat betekent dat er door MFA ineens een extra beveiligingslaag toegevoegd wordt aan jouw online accounts. Dit kan een unieke code zijn die naar uw telefoon wordt gestuurd, een biometrische scan zoals een vingerafdruk, of zelfs een fysiek token.
  • Bescherming tegen phishing
    MFA biedt veel meer bescherming tegen phishingaanvallen waarbij inloggegevens gestolen worden. Want zelfs wanneer het wachtwoord gestolen is, dan is er ook nog toegang nodig tot de tweede factor om in te kunnen loggen.
  • Verhoging gebruikersveiligheid
    MFA verhoogt de veiligheid voor individuele gebruikers aanzienlijk. Gebruikers kunnen vaak kiezen welke tweede factor ze willen gebruiken, afhankelijk van hun voorkeuren en beschikbare middelen. Daarmee wordt de gebruikersvriendelijkheid ook verhoogd.

Let op!

Maar let op! Want hoewel MFA buitengewoon effectief is, zijn er nog steeds potentiële risico’s. Als de tweede factor zwak is, zoals een sms-bericht dat naar een onbeveiligd apparaat wordt gestuurd, dan kan die informatie ook onderschept worden. Daarbij zijn sommige MFA-implementaties kwetsbaar voor aanvallen zoals SIM-swapping. Neem contact op met 2ICT en wij vertellen er alles over.

Conclusie?

Multifactor Authenticatie (MFA) is een krachtige en effectieve maatregel om online accounts te beschermen tegen inbreuken op de beveiliging. Het biedt een extra beveiligingslaag en vermindert de kans op phishing of andere digitale aanvallen. Dus is het zeer verstandig om MFA Microsoft door 2ICT te laten implementeren. Wil je meer weten wat onze Multifactor Authenticatie voor jouw organisatie betekent? Heb je vragen over welke wijze de implementatie van tweestapsverificatie het best bij jou past? Microsoft-partner 2ICT verkent graag samen met jou de mogelijkheden. Neem contact met ons op zodat we jouw organisatie verder kunnen helpen.

Terug naar berichten