In een tijdperk waarin digitale dreigingen steeds prominenter worden, is het essentieel om aandacht te besteden aan digitale beveiliging. Wij helpen bedrijven daarbij. Dit doen we met onze Secure+ module van 2ICT Unlimited. Voor een vast bedrag per maand hebben onze klanten dan een volledige ict-ontzorging inclusief beveiligingsopties.

Het beschermen van gevoelige bedrijfsinformatie, klantgegevens en operationele systemen is van vitaal belang voor het behoud van het vertrouwen van klanten en het voorkomen van ernstige financiële gevolgen. Die vraag is bij elke ondernemer anders. Dus waar begin je? In deze blog delen we vier belangrijke stappen waar je begint met digitale beveiliging voor jouw onderneming.

1. Voer een risicoanalyse uit

Een goede start bij het opzetten van digitale beveiliging is het uitvoeren van een grondige risicoanalyse. Bedrijven worden echter bedolven onder de techniek. Wij helpen om jouw beste richting te zoeken zodat je kunt meebewegen in de zee van techniek. Via onze quickscan (zie ook onze 2ICT Security Scan) wordt het risico in kaart gebracht. Die security scan kost 1000 euro. Dat bedrag neemt 2ICT voor haar rekening wanneer klanten voor 36 maanden een contract afsluiten.

Bij onze 2ICT risicoanalyse identificeren we welke soorten gegevens en systemen bedrijven bezitten en welke bedreigingen daarop van toepassing zijn. Denk aan phishing-aanvallen, malware, datalekken en ongeautoriseerde toegang. Door deze risico’s in kaart te brengen, kun je gerichter aan de slag met de juiste beveiligingsmaatregelen. We gaan zo dus altijd voor de beste oplossing voor onze klanten.

2. Implementeer sterke beveiligingsmaatregelen

Het is van cruciaal belang om sterke beveiligingsmaatregelen te implementeren. Zoals firewallbescherming, antivirussoftware en regelmatige systeemupdates. Daarnaast kun je overwegen om gegevensversleuteling en geavanceerde authenticatiemethoden te gebruiken. Zorg er ook voor dat je regelmatig back-ups maakt. Dit alles doen we in overleg met de klant. Zodat de oplossing voor hen altijd goed voelt. Dit is onderdeel van Secure+ binnen onze dienst 2ICT Unlimited.

3. Creëer een sterk wachtwoordbeleid

Een zwak wachtwoord is een van de meest voorkomende oorzaken van beveiligingslekken. Implementeer daarom een sterk wachtwoordbeleid (zie ook: Password Security) voor alle medewerkers in je organisatie. Moedig het gebruik van lange, complexe wachtwoorden aan en vereis regelmatige wijzigingen. Daarnaast is het raadzaam om het gebruik van Multifactor Authenticatie (MFA) te implementeren. Dat biedt nog een extra beveiligingslaag.

4. Train je medewerkers

Medewerkers vormen vaak de zwakste schakel in de digitale beveiliging van een organisatie. Investeer daarom in regelmatige en grondige trainingen over digitale veiligheid. Klik hier om meer te lezen over onze maatwerk trainingen. Leer je medewerkers dus bijvoorbeeld hoe ze verdachte e-mails kunnen herkennen en hoe ze gegevens veilig kunnen delen of opslaan. Dergelijk bewustzijn helpt bij het verminderen van risico’s en maakt je organisatie veerkrachtiger tegen cyberaanvallen.

Conclusie? Digitale beveiliging is een doorlopend proces en vereist constante aandacht. Door een risicoanalyse uit te voeren, een sterk wachtwoordbeleid te implementeren, je medewerkers te trainen en sterke beveiligingsmaatregelen te implementeren, leg jij een solide basis voor jouw digitale omgeving. 2ICT helpt daar graag bij.

Terug naar berichten