Een hybride cloud is een gemengde variant van softwaregebruik. Naast de verleende IT services vanuit de cloud, maakt een opdrachtgever ook gebruik van servers of een ander datacenter op locatie. Het zijn vaak grote productiebedrijven die van deze variant gebruik maken. Waarom? Stel dat het internet onverhoopt uitvalt, dan wil je als fabrikant wel dat je fabriekslijnen door kunnen blijven draaien. Daarbij hoef je grote of essentiële bestanden niet online op te slaan, maar kan je die op je eigen netwerk laten staan. Een hybride cloud-omgeving is daarmee zeer flexibel te noemen.

Een hybride cloud combineert een openbare cloud-omgeving met een on-premises infrastructuur. Daarmee worden de gegevens en apps tussen twee omgevingen verplaatst. Zo blijf je gebruik maken van de meerwaarde van jouw eigen bestaande infrastructuur.

2ICT-2ICT Managed Security-Upload

De hybride cloud is als een veelzijdig gereedschapskist, waarmee je de juiste tool kunt kiezen voor elke taak.

2ICT-Cloud-Back-up

Welke cloud kies jij?

Welke cloud is voor jou als ondernemer nu de beste oplossing om een moderne en gebruiksvriendelijke werkplek te realiseren? Moet je wel of niet volledig migreren naar de cloud? Hoe zal die migratie het beste uitgevoerd moeten worden? Allemaal vragen die nauwgezet door 2ICT beantwoord worden.

2ict september 2023

2ICT aanpak

Wij hebben inmiddels diverse organisaties geholpen met de keuze voor een maatwerk cloud oplossing. Aandachtspunten hierbij zijn betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid. Daarbij zal 2ICT een keuze maken of alle software vanuit de cloud draait of dat een deel van het IT beheer ook op via systemen op locatie verloopt. Door het begrijpen van jouw bedrijfsprocessen kunnen we de best mogelijke oplossing implementeren.

De hamvraag voor jouw IT beheer? Kun je volledig vanuit de cloud werken of moet je juist kiezen voor een hybride-variant? 2ICT helpt en denkt mee en brengt jou het beste antwoord.

Twijfel je of wil je advies? Vul onderstaand formulier in, dan lopen het we samen even door. Of neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Neem contact met ons op

Privacybeleid(Vereist)