De overstap van traditioneel bekabeld internet naar een glasvezelverbinding is in de gemeente Harderwijk onderwerp van gesprek. Veel bedrijven op Industrieterrein Lorentz zijn de afgelopen tijd benaderd met de vraag of de aanleg van glasvezel niet iets voor hen zou kunnen zijn. Vaak blijken de voordelen van de glasvezelverbinding voor ondernemers moeilijk te duiden. 2ICT vertelt hieronder daarom graag wat het belang en de meerwaarde van de aanleg van glasvezel is en wat voor bedrijven in Harderwijk de directe voordelen kunnen zijn. 

Glasvezel-Breedlite-Harderwijk

Het biedt niet alleen razendsnel internet, maar ook betrouwbaarheid en mogelijkheden voor innovatie.

Glasvezel-2ICT-Harderwijk

Glasvezel is toekomstbestendig

Allereest is het belangrijk om te melden dat glasvezel de toekomst is. De bandbreedte van de traditionele koperkabels is beperkt. De ontwikkelingen van die kabels staan al tijden stil. Maar de afgelopen jaren wordt er steeds meer gebruik gemaakt van het internet. Daarnaast worden bestanden zoals foto’s, bouwtekeningen, filmpjes, Teams-meetings en andere bandbreedteslurpers steeds groter. Meer gebruik én grotere bestanden, het gevolg is ontegenzeglijk dat jouw internetverbinding trager wordt. Helemaal op een industrieterrein waar veel bedrijven actief zijn. Je wilt er dus alles aan doen om jouw internetverbinding zo stabiel en veilig mogelijk te maken. De uitwijk naar glasvezel is dan logisch. In zo’n glasvezelkabel zit namelijk geen limiet. Het internetgedrag van je buren speelt geen rol. Glasvezel is daarmee toekomstbestendig. 

2ICT-Glasvezel-Harderwijk

Geen verschil tussen upload- en downloadsnelheid

Glasvezel is sneller dan de traditioneel bekabelde internetverbinding. Bestanden worden dus veel  sneller uitgestuurd en ontvangen. Ook zeer onderscheidend ten opzichte van de aloude koperen internetkabels? Bij traditioneel bekabeld internet is de uploadsnelheid lager dan de downloadsnelheid. Dit betekent dat het bij jouw bedrijf langer duurt om zware bestanden te versturen of online te zetten. Voor veel bedrijven waarbij spoed en snelheid belangrijk zijn, is dat een groot nadeel. Bij glasvezel is er geen verschil tussen de download- en uploadsnelheid. Daarbij komt een extra voordeel. De binnengehaalde beelden zijn scherper en kwalitatief beter. 

2ICT (25)

Glasvezel: betrouwbaar en snel

Verder is een glasvezelverbinding zeer betrouwbaar te noemen. Een glasvezelverbinding loopt altijd rechtstreeks en zonder onderbrekingen naar jouw bedrijfsgebouw toe. Zo wordt dataoverdracht én dataontvangst niet belemmerd of vertraagd.
Bij traditionele koperen bekabeling wordt de snelheid beïnvloed als de kabel naar de wijkcentrale langer is. Hoe verder weg van dat aansluitpunt, hoe trager jouw internet. Bij glasvezel speelt deze afstand geen rol.  

2ICT (23)

Wat kost razendsnel internet via glasvezel?

Dan iets meer over de prijs. Natuurlijk moet je als bedrijf aanlegkosten betalen voor de glasvezelverbinding. Die zullen ondernemers zelf voor hun rekening moeten nemen. Maar wanneer de glasvezelverbinding daadwerkelijk aangesloten is en het dataverkeer veilig en razendsnel van en naar jouw bedrijf stroomt, dan zijn er enkel nog de abonnementskosten waar je rekening mee moet houden. Dat abonnement genaamd Breednet Lite kost slechts 69 euro per maand. Dit is het goedkoopste zakelijke glasvezelinternet van de regio. Sterker: het bedrag is soms zelfs al lager dan de prijzen voor traditioneel bekabeld internet. Dus daar hoef je het niet om te laten. Wil je meer weten over deze aanbieding van CAI Harderwijk? Wil je dat de glasvezelverbinding aangesloten wordt? Neem contact op met 2ICT. Wij gaan jou helpen en wij gaan je aansluiten. Wij communiceren helder, we hanteren korte lijnen. Supersnel internet in Harderwijk? 2ICT helpt jou graag verder met glasvezel! 

Meer weten? Bel of mail ons of laat je vraag of opmerking achter via het contactformulier. Eén van onze itprofessionals zal vervolgens zo snel mogelijk contact met jou opnemen. 2ICT denkt graag met je mee!

Neem contact met ons op

Privacybeleid(Vereist)