Als jij niet op een goede, veilige manier omgaat met de digitale data van (andere) bedrijven dan kan dat cruciale gevolgen hebben. Daar vertellen we jullie waarschijnlijk niets nieuws. Toch staat de it-omgeving van heel veel bedrijven bijna continu bloot aan gevaren van buitenaf. Hackers en cybercriminelen weten steeds nieuwe manieren te vinden om in te breken. Het is dus van groot belang om die data goed te beschermen en te archiveren.

2ICT-ITsecurity-Backups

Het creëren van een regelmatige back-up routine is een waardevolle gewoonte

2ICT-Backup-ITsecurity

Wij houden jouw ict-omgeving in de gaten

CryptoLockers ransomware, cybercrime-virussen, inbraken van hackers. Je hebt er vast wel eens over gehoord of over gelezen. 2ICT streeft er naar om al haar opdrachtgevers te beschermen door diverse veiligheidsprogramma’s (zoals de 2ICT Security Scan) te implementeren. Zo wordt jouw ict-omgeving continu in de gaten gehouden want hackers of softwarevirussen schenden de beveiliging en integriteit van jouw computers of jouw netwerk.

Maar de volgende stap is dat er goede back-ups gemaakt worden. Back-ups die kunnen worden gebruikt op het moment dat deze nodig zijn. 2ICT weet alles over de juiste procedures en over mogelijke uitwijkomgevingen. Ook worden back-ups steeds door ons getest en dus beveiligd.

2ICT-Cloud-Back-up

Back-up maken is essentieel

Het zorgen voor een goede back-up van jouw data is dus cruciaal. Als er een calamiteit plaatsvindt dan zorgt dat er voor dat al jouw data uiteindelijk niet verloren gaat. Bedrijven moeten dus weten dat het maken van deze kopieën van belangrijke gegevens zeer belangrijk is. Back-ups zijn geen sluitposten voor ondernemingen, back-ups zijn essentieel. Als onderdeel van onze IT Security diensten, kiezen wij er altijd om een back-up in de cloud te maken. Daar is veiligheid gegarandeerd. Je betaalt een vast bedrag in de maand en 2ICT regelt jouw archivering. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Want na een cyberaanval wil jij toch ook zeker weten dat jouw data weer terugkomt?

Je weet pas hoe waardevol back-ups zijn wanneer je ze nodig hebt

Het regelmatig maken van back-ups van je gegevens is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je informatie veilig is en hersteld kan worden in geval van dataverlies.

2ICT-Microsoft365-backup

Microsoft 365 back-up

Voor de back-up binnen Microsoft 365 wordt er vaak vanuit gegaan dat dit wel goed is geregeld. De algemene gedachte is: het wordt toch allemaal door Microsoft beschikbaar gesteld, dus zal de back-up ook wel in orde zijn. Maar als je verder gaat kijken, dan blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Hoewel Microsoft wel opties biedt voor bewaartermijnen, prullenbakinstellingen en versiebeheer, is het maken van een back-up je eigen verantwoordelijkheid. Ook hier kan 2ICT jou terzijde staan. Wij leveren een kwalitatieve back-up en helpen jou om deze Microsoft back-up te monitoren.

2ICT-2ICT IT Servicedesk-Voordelen IT servicedesk

Waar maak je een back-up van?

  • Documenten
  • Databases
  • ERP-pakketten
  • HRM-applicaties
  • CRM-software

Twijfel je of wil je advies? Vul onderstaand formulier in, dan lopen het we samen even door. Of neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Neem contact met ons op

Privacybeleid(Vereist)