Iedereen maakt gebruik van een e-mailprogramma. Daarom is het goed om te weten dat er heel veel beveiligingsrisico’s aan zo’n mailomgeving kleven. Sterker; deze programma’s zorgen volgens 2ICT vaak voor grote veiligheidsrisico’s bij bedrijven. Daarom hebben we onze dienst E-mail Security in het leven geroepen als onderdeel van onze IT security dienstverlening.

Virussen dringen bijna altijd via e-mail binnen. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 98 procent van alle pogingen tot inbraak in jouw digitale bedrijfsvoering begint in je mailbox. Dat kun je werknemers niet kwalijk nemen. Het zit in de natuur van veel mensen om toch even op die link in die gevaarlijke phishing mail te klikken.

2ICT-ITSecurity-EmailSecurity

Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer 98 procent van alle pogingen tot inbraak in jouw digitale bedrijfsvoering begint in je mailbox.

2ICT-ITSecurity-Emailsecurity-Ontzorging

Trainen om schadelijke email te herkennen

De virussen worden steeds geavanceerder en blijven zich doorontwikkelen. Wij springen daar op in door jou en je collega’s te trainen om schadelijke email te herkennen. We sturen als 2ICT om die reden ook regelmatig zelf testmails uit om jouw medewerkers op te leiden en bewustwording bij hen te creëren. Door deze testen wordt jouw E-mail Security op pijl gehouden.

2ICT werkt hiervoor met softwarepakketten zoals Proofpoint. Daarmee zorgen we ervoor dat er een effectieve all-in-one oplossing ontstaat om jou, je collega’s en jullie kwetsbare data te beschermen tegen de hedendaagse emailgevaren, spyware en adware.

2ICT-ITSecurity-Medewerkers

Compleet en doordacht digitaal beveilingsplatform

Het complete en doordachte Email Security-platform van 2ICT houdt malware tegen, maar ook mail die legitiem lijkt maar dat niet is. Een voorbeeld daarvan is de zogenaamde CEO-fraude waarmee betaalopdrachten worden gegeven aan de boekhouding die toch niet afkomstig waren van het managementteam. Onze E-mail Security geeft dan direct inzicht waar het vaak fout gaat. Dat zijn helaas nog altijd vaak medewerkers die zich van geen kwaad bewust zijn en zo’n linkje toch openen.

Daar springen we direct op in. Onze servicedesk medewerkers spreken de taal van onze klanten. Dat maakt dat vragen, problemen en/of andere zaken snel opgelost worden. 2ICT werkt met vaste contactpersonen per organisatie. Dat zorgt ervoor dat wij veel meer van het desbetreffende bedrijf weten en een uitgebreid logboek bijhouden. Deze heldere rapportages geven inzicht in wie het meest vatbaar is voor bijvoorbeeld phishing. Door die groep medewerkers nog uitgebreider te trainen maak je de grootste sprongen naar een veilige e-mailomgeving.

Nadere informatie over E-mail Security of wil je een 2ICT Security Scan laten uitvoeren? De kundige servicedeskmedewerkers van 2ICT vertellen je er graag meer over.

Twijfel je of wil je advies? Vul onderstaand formulier in, dan lopen het we samen even door. Of neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Neem contact met ons op

Privacybeleid(Vereist)