Grijp je agenda en hou de datum vrij! 2ICT gaat op 26 september namelijk meewerken aan een bijzondere kennissessie bij Van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten in Harderwijk. Tijdens deze bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het onderwerp Network and Information Security Directive (NIS2-richtlijn). De middag begint om 15.00 uur.

Iets meer over het onderwerp van deze kennissessie? Deze richtlijn NIS2 is eind 2022 vastgesteld door de Europese Unie. De richtlijn is gericht op een versterking van de digitale en economische weerbaarheid van Europese lidstaten en wordt op dit moment omgezet naar Nederlandse wetgeving.

NIS2 draagt bij aan bescherming van digitale systemen 

Deze richtlijn legt minimale beveiligingsmaatregelen vast voor organisaties. Zo draagt NIS2 bij aan de bescherming van digitale systemen en aan een grotere cyberweerbaarheid in heel Europa. Ook omschrijft de richtlijn welke bedrijven eraan moeten voldoen. Europese lidstaten zijn verplicht om te controleren of iedereen zich aan de afspraken houdt. Later dit jaar verwachten we wetgeving voor de beveiliging van netwerk- en informatiesystemen. De kans is dus groot dat bedrijven in Nederland hier ook mee te maken krijgen. Daar vertellen de medewerkers van 2ICT over. 

2ICT vertelt over technische gevolgen van NIS2-richtlijn 

De NIS2 is de opvolger van de oude Europese richtlijn voor ‘Network Information Security’ (NIS). Vergeleken met de oude NIS-richtlijn is NIS2 op veel meer organisaties van toepassing. Organisaties moeten daarom voldoen aan een langere lijst met beveiligingseisen. De specialisten van 2ICT gaan deze kennissessie veel meer vertellen over de technische gevolgen van de richtlijn. 

Kennissessie: laagdrempelig en kleinschalig! 

Bij van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten worden vaker kennissessies gehouden. Deze kennissessies kenmerken zich altijd door een laagdrempelig, kleinschalig karakter. In die setting is er meer dan voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Dat gaat ook in dit geval gebeuren. De medewerkers van 2ICT nemen ruim de tijd om vragen te beantwoorden over de technische kant van deze richtlijn.  

Inhoud kennissessie NIS2 op 26 september? 

Het juridische gedeelte van de nieuwe richtlijn NIS2 wordt verzorgd door Nienke Broek. Zij is advocaat bij het Harderwijker advocatenkantoor. 2ICT en Van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten zijn twee Harderwijker bedrijven die plezier en passie voor het vak hebben. Wij vinden het daarom ook leuk om onze kennis te delen. Gratis. Jij komt toch ook? De kennissessie over NIS2 start 26 september om 15.00 uur. De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Aansluitend is er een borrel om met elkaar na te praten. 

De bijeenkomst vindt plaats in het Koetshuis naast het advocatenkantoor aan de Oranjelaan 31 in Harderwijk. Benieuwd naar wat de richtlijn NIS2 voor jouw bedrijf betekent? Schrijf je in via de website van Van Zeijl Bijl Aartsen Advocaten.