Kennis en kunde van 2ICT is groot

Dierenkliniek Epe-Centrum uit Epe is enkele maanden geleden verhuisd naar een nieuw pand. Rick Langereis vertelt hoe de kennis en kunde van 2ICT al jaren, maar in het bijzonder tijdens die verhuizing, ingezet zijn. “Leverancier van hardware? Implementatie van software? Waarborgen van veiligheid? Helpdesk? De afgelopen tijd is deze kundige ict-beheerder steeds meer voor ons gaan betekenen.”

2ICT-Dierenkliniek-Epe-Centrum-Klantverhalen

Omdat we veel vanuit de cloud werken met gevoelige gegevens moet beveiliging up to date zijn

Twee vaste 2ICT-medewerkers zorgen voor korte lijnen

Zo hebben we te maken met twee ‘eigen’ engineers die wel altijd kunnen bellen als er iets aan de hand is

Eerst iets meer over het bedrijf dat Linda Voorhorst, de partner van Rick, ooit begonnen is. Ruim 10 jaar geleden, startte ze haar dierenartspraktijk voor gezelschapsdieren in de gemeente Epe. Om een onderscheidende slag te maken ten opzichte van enkele collega’s uit de regio, had Linda voor haar bedrijfsvoering direct een belangrijke aanvullende missie vastgesteld: ze wilde op één locatie zo veel mogelijk behandelingen kunnen doen. Zodat haar klanten zo min mogelijk doorverwezen hoefden te worden naar andere klinieken. Het duurde daarom niet lang dat ze naast haar eigen formatie van dierenartsen en assistenten ook met specialisten is gaan samenwerken die in haar kliniek de behandelingen uitvoeren. Deze filosofie had resultaat. Het bedrijf van Linda groeide binnen enkele jaren van drie naar twaalf medewerkers. Naast de vier eigen dierenartsen, zes paraveterinairs, en praktijkondersteuning, zijn er ook vaak specialisten die op afroep werken in deze veelzijdige praktijk.

Pand werd te klein voor veelzijdige Dierenkliniek
Vervolgens moesten Linda en haar medewerkers de volgende stap zetten, vertelt Rick die één dag in de week bij het bedrijf van zijn vrouw werkt. “Het pand waarin we zaten, was veel te klein geworden. We gingen op zoek naar een andere locatie.” Voorwaarde van dat nieuwe pand? Het moest een ruimte van minimaal 400 vierkante meter zijn. “We hebben diverse bestaande panden bezocht. Een eerste conclusie? Daar moest altijd heel veel aan gebeuren om het pand voor diergeneeskunde geschikt te maken. Het liefst wilden we natuurlijk een pand waarvan de bouwkundige schil en basisvoorzieningen op orde waren om aan onze uiteenlopende wensen te kunnen voldoen.” Naast spreekkamers zouden er onder andere ook operatiekamers, ruimtes voor röntgen en echografie en verkoever-/overnachtingsruimtes moeten komen. “Toen kwamen we al snel uit bij een scenario van nieuwbouw. Zo kon Linda al het beschikbare budget investeren in de apparatuur en diergeneeskundige inrichting die ze nodig had om haar veelzijdige dierenkliniek te perfectioneren.”

Droomscenario
Er werd contact gezocht met een vastgoedbedrijf dat in Epe een pand wilde ontwikkelen met op de begane grond een bedrijf dat een langdurig huurcontract zou tekenen en op de eerste verdieping een aantal appartementen. “Het plan voor het pand (Hoofstraat 156) was perfect geschikt voor ons. Sterker: wij konden het casco pand exact inrichten zoals wij wilden. Zo’n nieuwe start in een eigen bedacht pand, is een droomscenario. We hebben zelfs een gescheiden entree, wachtruimte en spreekkamers voor katten en voor honden gecreëerd. Zo hebben de katten veel minder stress bij binnenkomst. Dit heeft er onder meer voor gezorgd dat we het Gold-label hebben van het prestigieuze wereldwijde programma ‘Cat Friendly Clinic’. Daar zijn we erg trots op.”

Hele goede tips van 2ICT bij nieuwbouw
Belangrijk onderdeel bij de inrichting van hun nieuwe locatie, was ook de ict-infrastructuur. Rick houdt zich bij de Dierenkliniek Epe-Centrum, naast administratieve zaken en personeel & organisatie, bezig met de technische dienstverlening. Van daaruit was hij tijdens de nieuwbouw degene die heel veel contact had met 2ICT. “In ons oude pand werkte wij ook al samen met 2ICT uit Harderwijk. Toen we onze plannen voor ons nieuwe pand kenbaar maakten, bleek deze ict-beheerder ons ook heel veel goede tips te kunnen geven voor de inrichting van de diverse ruimtes. Daar heeft men veel ervaring mee. 2ICT heeft ook een aantal ziekenhuizen als klant. Onze dierenkliniek is een ziekenhuis in het klein. We doen bijna alles. Of dat nu een beenbreuk, een gebitsbehandeling of een ingewikkeld darmprobleem is.”

Vaste aanspreekpunten die meekijken op afstand
Alle bekabeling werd door een ander bedrijf naar de diverse ruimtes gelegd. Maar vervolgens was het 2ICT die pc’s, laptops, alle netwerkapparatuur, telefonie en diverse software daarvoor toevoegde. Nu Dierenkliniek Epe-Centrum perfect draait, zorgt 2ICT op de achtergrond dat de softwarebeveiliging ‘up to date’ blijft en dat alle belangrijke informatie zoals camerabeelden om de dieren in de gaten te houden, gemakkelijk door ons kan worden uitgelezen en desgewenst netjes in de cloud verzameld wordt. “Daarbij kunnen we aanvullen dat de dienstverlening van 2ICT zeer persoonlijk is. Zo hebben we te maken met twee ‘eigen’ engineers die wel altijd kunnen bellen als er iets aan de hand is. Die 2ICT-medewerkers zijn onze vaste aanspreekpunten. Ze kunnen op afstand meekijken en zijn perfect op de hoogte van ons netwerk en onze verdere ict-situatie. Dat is een helpdesk zoals een helpdesk moet zijn. Gemakkelijk benaderbaar, snel reageren, korte lijnen. Allemaal zeer belangrijk, want wij staan voor de beste zorg voor jouw gezelschapsdier. En daarbij is snelheid soms geboden. Het kan bij ons natuurlijk ook om levens gaan.”

Belangrijk onderdeel bij de inrichting van hun nieuwe locatie, was ook de ict-infrastructuur. 

ICT is continu in beweging — Wij helpen je, met betrouwbare service

2ICT is er voor iedere organisatie die behoefte heeft aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is, veilig is, en op een eenvoudige manier wordt aangeboden.

Een paar redenen waarom je altijd op ons kunt rekenen

Persoonlijk

Eenvoudig desktop gebruik van browser applicaties

Kennis + kunde

Gemiddeld kantoor gebruik van standaard (Office) applicaties

Innovatief

Voor de veel eisende gebruiker om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken

Servicegericht

Gebruik van zware applicatie zoals Adobe Photoshop of Illustrator