Flevo Chemie Nederland
2ICT heeft geassisteerd met het uitrollen van
een warehouse-management systeem

Flevo Chemie Nederland (FCN) uit Harderwijk is een bijzonder bedrijf te noemen. Dat zie je niet aan het kersverse pand waarin ze zitten. Dat zie je ook niet letterlijk aan de producten die ze maken en distribueren. Maar als je weet dat voedingsadditieven/ingrediënten overal in zitten, dan weet je meteen dat dit een essentieel bedrijf is voor de voedingsindustrie. Net zoals 2ICT een essentieel bedrijf is voor it-beheer.

image-010

``2ICT verschaft onze essentiële it-ingrediënten``

FCN en 2ICT al jaren aan elkaar gelinkt

Veiliger dan je ooit zou denken

Eerst een stukje FCN-geschiedenis. Joop Krikke, de oprichter van Flevo Chemie Nederland, was in 1984 oorspronkelijk als consultant betrokken bij de bouw van chemische fabrieken. Daar waar FCN eerst enkel een consultantsfunctie had, werd het al snel een veelzijdige handelsonderneming voor chemische grondstoffen. Later kwamen daar onder meer vetzuren en bijvoorbeeld sojaolie bij. Zoon Arjan heeft de firma in 2007 overgenomen. De core business van het bedrijf is inmiddels verlegd naar de voedingsmiddelenindustrie. FCN is verder eveneens actief in de agri-industrie, de feed-industrie en de chemische industrie.

Keuringsrapporten

Dat kunnen dus zomaar ook producten zoals e-nummers zijn. Dit woord is de afgelopen tijd best wel besmet geraakt door de diverse berichtgeving in de media, aldus Mark Geutjes, bij FCN werkzaam op de finance afdeling. “We leveren uitsluitend grondstoffen die door internationale instellingen goedgekeurd zijn.” De opdrachtgevers van FCN zijn mede hierdoor heel divers. Zo zijn er klanten uit de margarine-industrie. Of uit de sauzenbranche. “Noem een product en wij zijn er met onze additieven en ingrediënten bij betrokken.” Een ander door FCN geleverd product zijn de zuurteregelaars in frisdranken. “Zolang deze e-nummers goedgekeurd worden/zijn, zullen wij ze blijven leveren. We houden de internationale standaarden goed in de gaten. Sterker: de wetgeving is leidend voor onze business.”

‘Waarde toevoegen’

De afgelopen jaren verdubbelde het medewerkersbestand en werden er ook veel meer markten gezocht om producten af te zetten. FCN heeft mede om die reden jaren geleden ook een vestiging geopend in China. Allemaal om zichtbaarder te zijn en om dichter op de klanten te zitten. Geutjes: “We voegen waarde toe aan jouw product. Net zoals 2ICT qua it-beheer al jaren waarde toevoegt aan ons bedrijf.”

FCN en 2ICT zijn als twee Harderwijkse bedrijven al jaren aan elkaar gelinkt, vertelt Geutjes. “2ICT zorgt er voor dat onze ict-infrastructuur en andere automatisering blijft werken. Ze zijn leverancier voor onze hardware.” 2ICT waarborgt een veilige it-omgeving en komt met creatieve oplossingen, vervolgt hij. “Om een voorbeeld te geven: tijdens de eerste lockdown van de coronacrisis werden wij al snel als noodzakelijk bedrijf gezien. Onze productie en inkoop moest door blijven gaan omdat de voedingsmiddelenindustrie anders ook stil zou komen te liggen. De 2ICT-medewerkers kwamen met een oplossing waarbij er met onze, verouderde, hardware toch extern veilig ingelogd kon worden. Dit maakte dat we zonder al te veel aanpassingen wel thuis konden werken, maar dat gevoelige gegevens niet op straat lagen. Er werd op een geweldige manier door 2ICT meegedacht zodat wij onze productie draaiende konden houden.”

Warehouse-management systeem van 2ICT

Na een tweetal verhuizingen is FCN sinds kort actief vanuit een nieuw pand aan de Bellstraat in Harderwijk. “Daar hebben we ook ruimte voor de opslag van onze producten.” Eerst was die opslag elders. Nu is dat allemaal onder één dak gebracht. Voor de ondersteuning van softwarepakketten en het it-beheer maakt FCN al jaren gebruik van 2ICT. “Over die onderwerpen sparren we vaak met elkaar. Maar tijdens en na de verhuizing werd hun rol nog belangrijker. Onze productie moest door blijven gaan. We moesten via mail en internet bereikbaar blijven. Daarbij heeft 2ICT ons geassisteerd met het uitrollen van een warehouse-management systeem. Zoals onze voedingsadditieven en ingrediënten essentieel zijn voor de producten van onze klanten, zo voegt 2ICT essentiële it-ingrediënten toe aan ons bedrijf.”

2ICT-medewerkers kwamen met een oplossing waarbij er met onze, verouderde, hardware toch extern veilig ingelogd kon worden”

ICT is continu in beweging — Wij helpen je, met betrouwbare service

2ICT is er voor iedere organisatie die behoefte heeft aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is, veilig is, en op een eenvoudige manier wordt aangeboden.

Een paar redenen waarom je altijd op ons kunt rekenen

Persoonlijk

Eenvoudig desktop gebruik van browser applicaties

Kennis + kunde

Gemiddeld kantoor gebruik van standaard (Office) applicaties

Innovatief

Voor de veel eisende gebruiker om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken

Servicegericht

Gebruik van zware applicatie zoals Adobe Photoshop of Illustrator