Een optimale werkplek met Microsoft Windows Virtual Desktop

Na jaren op de haperende Remote Desktop Server (RDS) omgeving te hebben gewerkt was de maat vol. Een betrouwbare ICT omgeving moest er komen voor de hosting van de werkplek van de medewerkers inclusief het Quantaris Beheer en Informatie Systeem (Qu-BIS). Door de vele onderlinge koppelingen en certificaten geen makkelijke opgave. Toch is het 2ICT gelukt. De ICT omgeving draait veilig en lekker snel in de Azure cloud.

2ICT- Kern Notarissen – Review

Stephanie Scheiberlich — KERN Notarissen

``Zonder een goed werkende omgeving staan wij stil.``

Windows Virtual Desktop

Het beste van twee werelden. De Microsoft Cloud en lokale support van 2ICT.

Eind 2020 heeft 2ICT de medewerkers van Kern notarissen gemigreerd vanaf een haperende Remote Desktop Server (RDS) omgeving naar een Windows Virtual Desktop inclusief  Microsoft365. Eerlijk is eerlijk, dat ging niet vanzelf. De vertrekkende ICT-partij gaf gebrekkige medewerking bij de migratie. Tevens was KERN notarissen de eerste notaris die Qu-Bis volledig in een Windows Virtual Desktop omgeving ging gebruiken. Samen met partner Quantaris heeft 2ICT dit toch tot een goed einde weten brengen. Inmiddels is 2ICT bezig met de volgende Qu-Bis klanten te migreren naar de veilige Azure cloud.

Stephanie, wat vind je belangrijk aan de ICT partner?
Uiteraard betrouwbaarheid, dat mijn data veilig is, maar ook een ICT partner die meedenkt, onze ambities kan volgen en daarin mee kan gaan om deze te realiseren en waar nodig nog betere ideeën kan aandragen.

Waarom doe je zaken met 2ICT?
Lokale betrokkenheid; ik doe bij voorkeur zaken met bedrijven die zijn gevestigd in Harderwijk of klant zijn bij mij.

Hoe belangrijk is de ICT voor jouw organisatie?
De beschikbaarheid bepaalt of ik mijn werk kan doen of niet. In de oude omgeving was dit altijd maar de vraag, en nu is het een vanzelfsprekendheid.

“Wij zochten een betrouwbare, lokale partner die in staat is om onze data veilig op te slaan. Dat is gelukt met de Windows Virtual Desktop oplossing van 2ICT”

ICT is continu in beweging — Wij helpen je, met betrouwbare service

2ICT is er voor iedere organisatie die behoefte heeft aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is, veilig is, en op een eenvoudige manier wordt aangeboden.

Een paar redenen waarom je altijd op ons kunt rekenen

Persoonlijk

Eenvoudig desktop gebruik van browser applicaties

Kennis + kunde

Gemiddeld kantoor gebruik van standaard (Office) applicaties

Innovatief

Voor de veel eisende gebruiker om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken

Servicegericht

Gebruik van zware applicatie zoals Adobe Photoshop of Illustrator