2ICT staat voor vlot en gestructureerd werken

NIJL Aircraft Docking uit Zwolle maakt zeer specialistische producten. Zo bouwen ze onder meer maatwerk trappen en bordessen rondom vliegtuigen. Die producten zorgen ervoor dat onderhoudsmonteurs veel beter, veiliger en sneller aan het desbetreffende vliegtuig kunnen gaan werken. Henry van Maanen, als manager verantwoordelijk voor financiën, ict en hr, vertelt: “Wij zorgen er voor dat onze opdrachtgevers vlot en gestructureerd kunnen blijven werken. Dat hebben we gemeen met 2ICT. Die hanteren qua ict exact dezelfde aanpak. Zo kan NIJL ook vlot en gestructureerd blijven werken.”

2ICT- Nijl-Aircraft-Docking-Henry-van-Maanen

``Veiligheid, maatwerk en betrouwbaarheid zijn woorden die ook bij 2ICT in het DNA zitten``

Betrouwbare it-partner

Qua grootte en qua aanpak hebben de twee bedrijven 2ICT en NIJL Aircraft Docking veel gemeen.

NIJL (ooit gestart in Lemelerveld, nu al weer een aantal jaren opererend vanuit Zwolle) heeft diverse grote internationale vliegtuigmaatschappijen en -fabrikanten als klant. Ook het ministerie van Defensie maakt al jaren gebruik van de maatwerkproducten van deze firma.

Het ontwerptraject en de verkoop van de vliegtuigtrappen en -bordessen wordt in Zwolle gedaan, vertelt Van Maanen. Het te produceren staalwerk wordt uitbesteed aan andere partijen, maar de voormontage van de diverse onderdelen vindt in de hal in Zwolle plaats. “Zo testen we eerst of alles naar wens is en halen we eventuele fouten eruit. Vervolgens gaan we de uiteindelijke stellage op locatie opbouwen. Dat doen we altijd met hulp van de inzet van betrouwbare lokale partners. Dit om de prijs zo laag mogelijk te houden. Wel is er natuurlijk altijd iemand van NIJL als supervisor aanwezig om te zorgen dat de montage goed verloopt.”

‘2ICT is betrouwbare partner’

Over betrouwbare lokale partners gesproken: NIJL startte in de zomer van 2022 de samenwerking met 2ICT. “We waren op zoek naar een nieuw it-bedrijf en kwamen tijdens een zorgvuldig selectietraject ook in contact met 2ICT. Dat klikte meteen heel erg goed.” Hoe dat kwam? Qua grootte en qua aanpak hebben de twee bedrijven veel gemeen, vervolgt Van Maanen. “Dat merkten we al snel. We hebben eerst samen een traject doorlopen om elkaars organisaties beter te leren kennen. Daarbij inventariseerde 2ICT door middel van hun zogeheten 2ICT Roadmap stap voor stap waar wij qua ict- en netwerkbeheer allemaal behoefte aan hebben. Het komt concreet neer op de volgende drietrapsraket: het bestaande ‘ict-landschap’ in beheer nemen, op een aantal kwetsbare plekken wat ‘noodverbanden’ aanleggen en daarna met elkaar de roadmap voor de komende jaren definiëren.”

Het in beheer nemen van het bestaande landschap is goed gegaan en ook ‘de ict-noodverbanden’ van 2ICT hebben resultaat gehad. “Het bleek dat we niet alle pc’s en switches hoefden te vervangen. De firewall is uiteindelijk wel vernieuwd. Die eerlijke kijk op de staat van onze apparatuur wordt zeer door ons gewaardeerd.” Een snelle aanpassing is her en der wel nodig. “Zo wordt, volgens de uitgezette 2ICT Roadmap, de server vervangen en gaan we deels in de cloud werken. Daarbij zal 2ICT diverse handelingen van ons overnemen. Veel van die werkzaamheden (installeren van nieuwe software, zoeken naar licenties voor programma’s en het zelf oplossen van ict-problemen, bijvoorbeeld) deden onze collega’s altijd zelf. Nu wordt dat van afstand door 2ICT geregeld en kunnen wij ons met onze core business bezighouden. We doen allebei waar we goed in zijn.”

Maatwerk

En er zijn nog meer overeenkomsten tussen 2ICT en NIJL. Neem de begrippen maatwerk, betrouwbaarheid en veiligheid als voorbeeld. De constructies en de trappen van NIJL zijn gemaakt van staal of van aluminium. Ze zijn vast, verrijdbaar, opvouwbaar. “Het is dus altijd maatwerk. Waarbij één aspect van groot belang is. Wat willen onze klanten voor veiligheid betalen? Betrouwbaarheid is een groot goed. Helemaal als je op hoogte werkt. Als we die inventarisatie hebben gemaakt, gaan onze ontwerpers aan de slag.”

Ook bij ict-werkzaamheden is die veiligheid wezenlijk, besluit Van Maanen tot slot. “We zijn nog niet zo lang klant bij 2ICT, maar we merken nu al dat veiligheid, maatwerk en betrouwbaarheid woorden zijn die ook bij 2ICT in het DNA zitten.”

“Veiligheid, maatwerk en betrouwbaarheid zijn woorden die ook bij 2ICT in het DNA zitten”

ICT is continu in beweging — Wij helpen je, met betrouwbare service

2ICT is er voor iedere organisatie die behoefte heeft aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is, veilig is, en op een eenvoudige manier wordt aangeboden.

Een paar redenen waarom je altijd op ons kunt rekenen

Persoonlijk

Eenvoudig desktop gebruik van browser applicaties

Kennis + kunde

Gemiddeld kantoor gebruik van standaard (Office) applicaties

Innovatief

Voor de veel eisende gebruiker om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken

Servicegericht

Gebruik van zware applicatie zoals Adobe Photoshop of Illustrator