Hoge beschikbaarheid van de ICT voor een 24×7 transport organisatie

Sinds het eerste contact met de voormalige eigenaar van SNEL Shared Logistics heeft 2ICT in nauwe samenwerking met de IT eindverantwoordelijke gewerkt aan een geleidelijke upgrade van de ICT infrastructuur. Betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de ICT omgeving waren hierbij belangrijke pijlers.

2ICT- SNEL Shared Logistics – Review

Peter de Vries — ex-DGA SNEL Shared Logistics

ICT speelt een belangrijke rol in onze organisatie. Betrouwbaarheid en een persoonlijke klik zijn minstens even belangrijk

Betrouwbare ICT infrastructuur

Hoge beschikbaarheid (24×7) voor zowel onze kantoorautomatisering als onze leveranciers met toepassing van een gesegmenteerd, veilig ICT netwerk.

Eigenaar Peter de Vries van SNEL Shared Logistics benaderde 10 jaar geleden Erwin Bruinink van 2ICT voor een review van een aangeboden ICT oplossing. Een concurrent had deze oplossing opgesteld en Peter wilde weten of deze oplossing wel geschikt was voor zijn organisatie. Het voorstel was goed en passend, echter de klik met de verkoper wat minder. Peter: “We kenden elkaar al wat langer, maar zoals zo vaak kun je niet altijd direct overstappen vanwege lopende verplichtingen. Na een inventarisatie en acceptatie van het voorstel van 2ICT voeren zij nu al meer dan 10 jaar het beheer op het SNEL netwerk uit. Met een beperkt budget, de transportsector wordt gekenmerkt door flinterdunne marges, heeft 2ICT gezorgd voor een uitstekende beschikbaarheid, uitermate tevreden gebruikers en realisatie van een diversiteit aan projecten.”

SNEL werkt met een MPLS (Multiprotocol Label Switching) redundant uitgevoerde internetkoppeling, die via een hosted firewall oplossing veilig wordt ontsloten aan de gebruikers. Binnen het netwerk zijn diverse leveranciers actief, waaronder leveranciers voor het Warehouse Management Systeem (WMS),  het Transport Management (TMS)  en het planningssysteem. Alle partijen worden ontzorgd met de coördinatie van 2ICT, waarbij een veelheid aan oplossingen worden toegepast. SNEL Shared Logistics is begin 2020 overgenomen door VOS Logistics. Eind 2021 wordt de integratie met de ICT infrastructuur van VOS Logistics voltooid. 2ICT blijft actief betrokken bij VOS Logistics op de verschillende locaties.

“Samen met 2ICT en de directie van SNEL Shared Logistics zoeken we de balans tussen veiligheid en beschikbaarheid van de ICT omgeving (met toepassing van een strak budget). 2ICT staat altijd klaar voor ons. Ik ben heel tevreden over onze samenwerking.”
– Eelke Hallmann – Business Development en Projectmanager

ICT is continu in beweging — Wij helpen je, met betrouwbare service

2ICT is er voor iedere organisatie die behoefte heeft aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is, veilig is, en op een eenvoudige manier wordt aangeboden.

Een paar redenen waarom je altijd op ons kunt rekenen

Persoonlijk

Eenvoudig desktop gebruik van browser applicaties

Kennis + kunde

Gemiddeld kantoor gebruik van standaard (Office) applicaties

Innovatief

Voor de veel eisende gebruiker om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken

Servicegericht

Gebruik van zware applicatie zoals Adobe Photoshop of Illustrator