Spectral is één van de eerste klanten van 2ICT

Remco Aldenkamp, eigenaar van het bedrijf Spectral uit Harderwijk, is één van de eerste klanten van 2ICT. Zijn eigen bedrijf groeide, maar Remco heeft de afgelopen jaren eveneens gezien dat 2ICT een enorme groei en professionaliseringsslag doormaakte. “Ik merk dat 2ICT inmiddels echt wel een regionale voorloper is geworden als het over het onderwerp bedrijfsautomatisering gaat. Ze hebben slimme softwaresystemen ontwikkeld, waardoor ze processen verbeteren en optimaliseren. Daarmee kunnen ze hun opdrachtgevers steeds beter van dienst zijn.”

Ontwerp zonder titel (12)

Remco Aldenkamp: ‘Big things have small beginnings’

Spectral maakt bij 2ICT gebruik van een servicecontract waarbij alle it-beheer uit handen genomen wordt. 

“Heel eerlijk? Je hoeft maar te bellen en 2ICT regelt het.”

Hoe begon deze zakelijke relatie eigenlijk? Nou, Remco was ooit lid van JONH (Jonge Ondernemers Harderwijk). Daar ontmoette hij Erwin Bruinink, eigenaar van 2ICT. Remco herinnert zich: “We zijn allebei ongeveer op hetzelfde moment voor onszelf begonnen. Ik startte Spectral op het industrieterrein in Harderwijk, terwijl hij bezig was als ict-beheerder. In de beginjaren huurde Erwin zelfs een deel van onze bedrijfsruimte, want 2ICT groeide snel en wij hadden nog een vrije kantoorruimte. Het was destijds een perfecte win-winsituatie voor ons beiden.”

Tv-meubels en hifi-racks van glas met aluminium buizen
Spectral begon ooit als producent van tv-meubels en hifi-racks van glas, samengesteld met aluminium buizen. Deze Duitse firma heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een veelzijdige fabrikant van ‘slimme meubels’. “Het Duitse merk Spectral staat nog steeds bekend in Europa als een pionier op het gebied van veelzijdige audio- en tv-meubels, waarin op elegante wijze luidsprekers of soundbars voor televisies zijn geïntegreerd.”

Inmiddels omvat de Spectral-collectie veel meer dan alleen tv-meubels. Het assortiment is uitgebreid met diverse dressoirs, wandkasten en zelfs design tv-standaards van massief hout. Al deze stukken zijn vervaardigd uit duurzame materialen en worden volledig in Duitsland gemaakt.

Om klanten de complete ‘Spectral-ervaring’ te bieden, is er in Harderwijk een showroom gevestigd. In dit ‘Experience Center’ wordt een volledige presentatie gegeven met verschillende merken zoals Samsung, Sonos en de bekende zitmeubelfabrikant Leolux. “Consumenten zijn zonder afspraak welkom. Het is zelfs aan te raden, aangezien je hier de Spectral-beleving te zien krijgt. Als je besluit tot aanschaf over te gaan, verloopt dit via een van onze partners. Spectral verzorgt zelf de montage en aansluiting bij de klant thuis, om zo de totale ervaring te garanderen.”

Geloof in visie, geloof in product
Laten we eens kijken naar het unieke ontstaan van Spectral. Remco’s vader, vanuit zijn eigen bedrijf, meubelfabriek Aldenkamp, ontdekte Spectral in 1997 tijdens een bezoek aan de jaarlijkse elektronicabeurs IFA in Berlijn. Hij legde daar het eerste contact met de eigenaren; drie broers. “Daarna zijn we direct naar Spectral gegaan om meer te weten te komen over hun bedrijf en om te zien hoe we elkaar konden versterken. Het bedrijf werd destijds feitelijk gerund vanuit de garage naast het woonhuis van hun ouders. Ondanks die bescheiden start geloofden we meteen in het merk Spectral. Ik ben in 2001 zelfs stage gaan lopen bij Spectral. Dat heeft uiteindelijk in 2002 geleid tot mijn eigen start met Spectral in Nederland en België.”

Van garagefirma tot marktleider
Apple, Google, Amazon, Harley-Davidson, Disney. En Spectral dus. Al deze bedrijven begonnen ooit in een oud schuurtje. Remco maakt er zelfs een fraaie, veelzeggende fotocollage van die in zijn showroom te zien is. Op deze uitvergroting staan zes schuurtjes naast elkaar staan met daarbij de veelzeggende tekst: ‘Big things have small beginnings’. Nu we het over dat zinnetje hebben: it-beheerder 2ICT zou daar eigenlijk ook best tussen kunnen staan, weet Remco. “Erwin is ooit ook op zijn zolderkamer begonnen. Niet snel daarna maakte hij een stap naar een eigen kantoorruimte in ons pand. Maar na een paar jaren was dat voor hem te klein. Er kwamen medewerkers, dus de verhuizing naar Westeinde 23 was een logische stap. En kijk eens waar 2ICT nu staat.” Een drietal vestigingen in de regio, klanten uit heel het land. Ook hier blijkt dat een groot succesvol bedrijf ooit klein begonnen is, aldus Remco. “Maar veel belangrijker nog: Erwin weet ook hoe hij ooit begonnen is. Dat is misschien nog wel veel belangrijker dan die groei.”

Pioniersblik
Wij maken nog altijd gebruik van de veelzijdige diensten van 2ICT. “Ik vind ict zelf erg interessant. Ik wil dus ook graag voorloper zijn. Toen Erwin vertelde over zijn cloudoplossingen, heb ik niet getwijfeld. Ik zei: ‘We gaan dat doen.’ Ik spring graag in nieuwe ontwikkelingen, hanteer ook qua it-beheer graag een pioniersblik.” Een simpel voorbeeld? Erwin komt met regelmaat op de koffie om door te spreken wat de laatste ict-ontwikkelingen zijn, niet alleen om het contact te onderhouden maar ook om samen te kijken of nieuwe ontwikkelingen ook bij ons passen. Spectral maakt bij 2ICT gebruik van een servicecontract waarbij alle it-beheer uit handen genomen wordt. Ook aanvullende ict-diensten en netwerkbeheer worden door 2ICT geregeld. Hardware wordt eveneens regelmatig door 2ICT vervangen. Onlangs nog werden er drie nieuwe werkplekken in de showroom geïnstalleerd, voor onze 3D-ontwerpsoftware waarbij de klant live mee kan kijken tijdens het ontstaan van zijn eigen ontwerp. “Heel eerlijk? Je hoeft maar te bellen en 2ICT regelt het.”

Ik merk dat 2ICT inmiddels echt wel een regionale voorloper is geworden.

ICT is continu in beweging — Wij helpen je, met betrouwbare service

2ICT is er voor iedere organisatie die behoefte heeft aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is, veilig is, en op een eenvoudige manier wordt aangeboden.

Een paar redenen waarom je altijd op ons kunt rekenen

Persoonlijk

Eenvoudig desktop gebruik van browser applicaties

Kennis + kunde

Gemiddeld kantoor gebruik van standaard (Office) applicaties

Innovatief

Voor de veel eisende gebruiker om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken

Servicegericht

Gebruik van zware applicatie zoals Adobe Photoshop of Illustrator