Thal Technologies en 2ICT zijn de afgelopen tijd steeds meer met elkaar vergroeid

Thal Technologies in Almere bestaat dit jaar 20 jaar. Ooit begon oprichter Ad Musters dit bedrijf letterlijk vanuit de zolderkamer. Met zijn innovatieve producten zorgde hij er voor dat overtollige warmte uit led-armaturen en andere elektronische producten verwijderd werd. De afgelopen jaren maakte zijn bedrijf gigantische stappen en is Thal Technologies ook bedenker en producent geworden van allerlei hoogwaardige industriële led-modules en elektronica. 2ICT is hier nu zo’n 2 jaar als it-bedrijf aan de slag.

2ICT-Thal-Technologies-Review

We merken dat 2ICT in ons investeert

Thal Technologies en 2ICT zijn de afgelopen tijd steeds meer met elkaar vergroeid

Snelle service staat bij ons hoog in het vaandel

Ronald Kunneman is sinds 2021 de nieuwe algemeen directeur geworden van Thal Technologies. Ad Musters kan daardoor meer tijd besteden aan nieuwe projecten voor klanten. De high-end led-modules van Thal Technologies zijn tegenwoordig onder andere terug te vinden in de tuinbouw, in de luchtvaartindustrie, in de off shore-business en onder meer op windmolens. “Het zijn stuk voor stuk industrieën waarbij er bijzondere eisen worden gesteld aan bedrijfszekerheid en veiligheid. Om die categorie windmolens er even uit te halen. Daarvoor maken we een ronde led-module die er voor zorgt dat windmolens over de hele wereld verlicht blijven zodat ze altijd zichtbaar blijven voor de luchtvaart. In deze producten zitten zelfs infrarood-leds.”

Zeer veel led-oplossingen

Verder maakt Thal Technologies onder meer lijnverlichting die wordt toegepast in magazijnen, ziekenhuizen, kantoren en grote bedrijven zoals Decathlon. Ook zijn de led-modules van de producent uit Almere terug te vinden in buitenverlichtingsarmaturen en straatverlichting. “Door de combinatie van een uitgebreid assortiment van de meest innovatieve thermische producten en een hoog niveau van ervaring en knowhow, kunnen wij zeer veel led-oplossingen bieden.” Thal Technologies beschikt hiervoor uiteraard over diverse ISO-certificeringen en andere certificeringen die passen bij de diverse industrieën waarin het bedrijf uit Almere actief is.

De nodige technische ict-uitdaging

‘Deze ontwikkelingen maken ook dat Thal Technologies op zoek ging naar een ict-bedrijf. “We werkten de afgelopen jaren steeds met een zzp’er die ons it-beheer deed. Dat was echter wel wat risicovol. Als hij op vakantie gaat of ziek is, dan is het logisch dat er niet direct gereageerd wordt. Daarom hebben we gekozen voor een groter bedrijf. We werken hier met 35 medewerkers.”

Er staan veel productie machines die samen in één netwerk samenwerken, aldus Ronald Kunneman. “Dat netwerk bestaat uit zeven productielijnen, die weer aangestuurd worden door de centrale besturingssoftware. De productiemachines worden bediend door zeven tot acht productiemedewerkers. Die houden alles in de gaten. Dit gecombineerd met de ondersteunende afdelingen, zoals werkvoorbereiding, bedrijfsbureau en de order-intake, maakt het tot een technische ict-uitdaging.”

‘Ticketing-systeem 2ICT wordt erg snel opgevolgd’

De afgelopen tijd zijn Thal Technologies en 2ICT steeds meer met elkaar vergroeid, aldus Ronald Kunneman. “Aan weerszijden is er in elkaar geïnvesteerd. 2ICT werkt nu met een perfect ticketing-systeem dat melding en storingen heel erg snel opgevolgd wordt. Dat vinden wij zeer prettig om te merken. Daarbij hebben we een vast contactpersoon die ons bedrijf kent. Ons Single Point Of Contact is Daniël. Erg handig, want Daniël is van alles op de hoogte en kan zo erg snel schakelen wanneer er onverhoopt een probleem ontstaan is. Hij kent ons bedrijf, hij kent onze medewerkers. Daarbij woont hij ook nog eens in Almere. Erg handig, want wanneer er onverwacht een probleem is dat niet meteen opgelost kan worden, dan gaat hij even naar huis om te eten en komt ’s avonds vervolgens terug om het op te lossen. Die flexibiliteit wordt zeer gewaardeerd door onze medewerkers.”

Firewalls, switches en serverpark

Recent zijn de firewalls bij Thal Technologies vernieuwd door 2ICT. Een andere grote klus die op stapel staat is de vervanging van het serverpark en van de switches die alle computers en productiemachines aan elkaar verbinden, aldus Ronald. “Daarvoor hebben we binnenkort een strategiesessie met enkele medewerkers van dit it-bedrijf uit Harderwijk. 2ICT fungeert op deze manier echt als onze ict-architect. Zij leggen ons uit hoe het qua infrastructuur en it-beheer aangepakt moet worden, wij kunnen vervolgens verder bouwen aan de optimaliseren van ons productieproces en het bedenken van nieuwe producten.”

2ICT werkt nu met een perfect ticketing-systeem dat melding en storingen heel erg snel opgevolgd wordt.

ICT is continu in beweging — Wij helpen je, met betrouwbare service

2ICT is er voor iedere organisatie die behoefte heeft aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is, veilig is, en op een eenvoudige manier wordt aangeboden.

Een paar redenen waarom je altijd op ons kunt rekenen

Persoonlijk

Eenvoudig desktop gebruik van browser applicaties

Kennis + kunde

Gemiddeld kantoor gebruik van standaard (Office) applicaties

Innovatief

Voor de veel eisende gebruiker om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken

Servicegericht

Gebruik van zware applicatie zoals Adobe Photoshop of Illustrator