Transport en ICT staan nooit stil.

Van Wieren verzorgt zwaar en exceptioneel transport, waarbij de transporten extra breed, lang, zwaar en/of hoog zijn. Vanuit Emmeloord en Konz (Duitsland) vervoeren zij tot 120 ton per lading. Het bedrijf bestaat al meer dan 75 jaar en heeft in totaal zo’n 80 medewerkers. Om alle bedrijfsprocessen optimaal en veilig te laten verlopen is een stabiele en betrouwbare ICT-omgeving een vereiste. Daar zorgen we als 2ICT sinds het afgelopen jaar voor.

2ICT- Van Wieren Special – Review

Chris Roozen — Financieel manager bij Van Wieren

We hadden direct een klik met 2ICT. Dit was al genoeg om samen te gaan werken. We hebben niet eens meer met andere partijen gesproken.

Behoefte aan een nieuwe ICT partner

Een stabiele en betrouwbare ICT-omgeving om alle bedrijfsprocessen optimaal en veilig te laten verlopen.

Chris Roozen is als Financieel Manager actief voor Van Wieren uit Emmeloord. Hij gaat over de financiën, HR en ICT voor het transportbedrijf. Het bedrijf verzorgt zwaar en exceptioneel transport, waarbij de transporten extra breed, lang, zwaar en/of hoog zijn. Vanuit Emmeloord en Konz (Duitsland) vervoeren zij tot 120 ton per lading.

Het bedrijf bestaat al meer dan 75 jaar en heeft in totaal zo’n 80 medewerkers. Ruim 20 daarvan zijn gebruikers van de ICT-voorzieningen binnen het bedrijf. Om alle bedrijfsprocessen optimaal en veilig te laten verlopen is een stabiele en betrouwbare ICT-omgeving nodig. Daar zorgen we als 2ICT sinds het afgelopen jaar voor.

Chris Roozen vertelt: “Het contact met 2ICT is ontstaan toen we de behoefte kregen om een passende ICT-partner te vinden. Wij zijn op zoek gegaan en hebben verschillende partijen benaderd. Via een bedrijf in Zwolle kwamen we bij 2ICT uit. Wij zijn 24/7 afhankelijk van onze ICT omgeving en zochten een ICT partij die hierin mee kon gaan.”

De keuze voor 2ICT is daarna snel gemaakt. Chris vervolgt: “We hadden direct een klik met 2ICT. Dit was al genoeg om samen te gaan werken. We hebben niet eens meer met andere partijen gesproken. 2ICT weet precies wat we nodig hebben en maakt dit ook waar.”

Stap voor stap naar een hoger plan

“Wij zaten in de situatie dat we al stap voor stap de IT-omgeving naar een hoger plan hadden getild gezien de (vaak ongemerkte) afhankelijkheid hiervan. Eind 2020 kwam echter onze ICT-partner met de melding dat we ondanks alle beveiligingsmaatregelen toch mogelijk gehackt waren. Bepaalde zaken in onze ICT omgeving konden niet worden verklaard. We hebben toen alle verbindingen met de buitenwereld direct stopgezet, alles opnieuw opgebouwd en toen merkten we pas dat onze afhankelijkheid te groot was en onze toenmalige IT leverancier te klein. Dit was de reden om een nieuwe betrouwbare ICT partner te zoeken.”

IT blijft vernieuwen en veranderen

“2ICT heeft een aantal maatregelen genomen. Zo is de IT beveiliging verhoogd en het IT netwerk hersteld. Daarnaast zijn we geholpen om onze lokale Exchange omgeving te migreren naar Office 365 in de cloud waar nu eveneens de volledige back-up cyclus plaatsvindt. 2ICT heeft onze fysieke en virtuele servers geoptimaliseerd en volledig redundant gemaakt. Ook is de wifi binnen en buiten hersteld. Daarnaast is ook de telefooncentrale aangepakt en hebben ze de verhuizing naar een nieuwe provider geregeld (die ook nog eens goedkoper is). Dit is allemaal erg soepel verlopen met weinig problemen. Bij grote veranderingen waren medewerkers van 2ICT bij het opstarten van medewerkers aanwezig om hen te begeleiden.

Gebruikers geven nooit een compliment hoe fijn het is dat dagelijks de computer gewoon op start. Je hoort ze alleen als er iets mis is.”

Ook op zoek naar een betrouwbare partner?

Met 2ICT helpen we ook jouw bedrijf met jouw ICT-uitdagingen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

“2ICT heeft een aantal maatregelen genomen. Zo is de IT beveiliging verhoogd en het IT netwerk hersteld. Daarnaast zijn we geholpen om onze lokale Exchange omgeving te migreren naar Office365 in de cloud waar eveneens nu de volledige back-up cyclus plaatsvindt.”

ICT is continu in beweging — Wij helpen je, met betrouwbare service

2ICT is er voor iedere organisatie die behoefte heeft aan betrouwbare ICT die overal beschikbaar is, veilig is, en op een eenvoudige manier wordt aangeboden.

Een paar redenen waarom je altijd op ons kunt rekenen

Persoonlijk

Eenvoudig desktop gebruik van browser applicaties

Kennis + kunde

Gemiddeld kantoor gebruik van standaard (Office) applicaties

Innovatief

Voor de veel eisende gebruiker om meerdere applicaties tegelijk te gebruiken

Servicegericht

Gebruik van zware applicatie zoals Adobe Photoshop of Illustrator