Vacature

Microsoft Engineer bij 2ICT

Wie zijn wij?

2ICT is een innovatieve organisatie, wij zijn geen volgers! Dat zeggen we niet zomaar, dat zeggen onze klanten. We zijn niet voor één gat te vangen en zien het als onze missie de beste techniek in te zetten. Om ervoor te zorgen dat de oplossing precies past. Wij bieden een uitdagende en inspirerende werkomgeving.

2ICT mag je rekenen tot de beste IT dienstverleners van midden Nederland met vestigingen in Harderwijk en Zwolle. Werken bij 2ICT betekent opgenomen worden in een hecht team van specialisten. Zij zijn stuk voor stuk gepassioneerd bezig met hun vak. Wij zijn servicegericht, innovatief en willen vooraan staan in de ontwikkelingen op de markt.

Jouw rol als Microsoft Engineer

Voor één van onze opdrachtgevers ondersteunt 2ICT bij de migratie van Microsoft Office 2013 met een on-premise Microsoft Exchange omgeving naar Office 365. Hierin vervul jij de rol van Technical Lead. Dit betekent dat jij de 3e-lijns escalatie bent bij de issues die hieruit naar voren. Daarnaast denk je proactief mee over oplossingen. Dit is normaal gesproken voor jou natuurlijk gesneden koek. Echter het gaat hier om een organisatie met 220.000 werkplekken die in een periode van 1,5 jaar moeten worden geüpgraded. Dat is wel een uitdaging en vraagt wat van jouw analytisch vermogen.

Je begint ’s-ochtends met de controle op de actielijst van gisteren en zorgt dat je de resultaten gereed hebt om te presenteren aan stakeholders in de ochtend meeting. Je beschrijft wat het plan voor de rest van de dag of week is en gaat vervolgens aan de slag. Je stemt met jouw internationale collega’s af of er nog bijzonderheden zijn en verdeelt onderling het werk. Een goede beheersing van de Engelse taal is dan ook vereist. Je instrueert de Servicedesk welke oplossingen zij moeten toepassen in hun tickets en registreert dit voor toekomstige meldingen. Tussen de tickets door help je die ene VIP-gebruiker ook nog even op gang.

Vanzelfsprekend zijn communicatieve vaardigheden hierin cruciaal en durf jij je ook uit te spreken en aan de bel te trekken waar nodig. Verantwoordelijkheid en nauwkeurigheid zijn voor jou een tweede natuur.

Deze zeer zelfstandige functie is uitstekend geschikt om remote (o.a. vanuit huis) te kunnen en mogen uitvoeren. Maar je bent ook welkom op de vestigingen in Zwolle en Harderwijk voor de onderlinge gezelligheid.

Wat neem je mee?

Naast dat je een fijne collega bent en zelfstandig, flexibel en klantvriendelijk bent, verwachten wij:

  • MBO+ of HBO werk- en denkniveau
  • Zeker 4+ jaar relevante ervaring in de IT
  • Een goede beheersing van de Nederlandse én Engelse taal
  • Goede communicatieve vaardigheden en oplossingsgerichtheid
  • Proactief, snel lerend en beheersing van het plannen en zelfstandig organiseren van je werk
  • Ervaring met Microsoft (Office) oplossingen
  • Bij voorkeur ervaring met Powershell

Wat wij jou bieden

Binnen onze organisatie heerst een open, flexibele, no-nonsense cultuur met passie voor klanten en techniek. Je komt in een hecht team terecht waar we je met open armen zullen ontvangen.

In je werk ervaar je korte communicatielijnen, betrokkenheid en continue ontwikkeling van je eigen expertise. Wij bieden volop mogelijkheden voor zelfontplooiing en ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen. Uiteraard bieden wij een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse? Vragen? Solliciteren!

Wil jij jouw ICT kennis met ons delen en onze klanten gelukkig maken met de meest innovatieve oplossingen? Dan maken we graag kennis met je. Heb je vragen over de functie of het sollicitatieproces, neem dan contact met ons op via 088-6067606 en vraag naar Peter de Haas. Of stuur een e-mail naar peter.dehaas@2ICT.nl. We zien je CV en motivatie graag via de e-mail tegemoet!